انتشار نشریه سیاست اسلامی دانشگاه قم










































































































































































* مقدمه از لزوم انجام فعالیت:
دو نشریه داریم، یکی"سیاست اسلامی"و دیگری هم که تا الآن دو نسخه درآمده است، برای اردو جهادی است و روی سبک زندگی جهادی کار میکند. نشریۀ بچه های جهادی، مخاطب عام ندارد. مخاطب نشریه سیاست اسلامی عام است و رویکرد آن که البته به سلیقۀ سردبیر وابسته است، در سال قبل بیشتر فرهنگی بود. چند ویژه نامه هم داشتیم، برای روز 20فروردین که روز انرژی هسته ای است، ویژه نامۀ هنررا داشتیم، برای فاطمیه و جشنواره فجر هم ویژه نامه داشتیم.
*جزئیات فعالیت:
نشریۀ "سیاست اسلامی" سال گذشته در بین نشریات بسیج دانشجوئی به عنوان نشریه برتر انتخاب شد. برای همین سال قبل یک جلسه هم اندیشی نشریات برگزار کردیم که با توجه به مادر بودن دانشگاه در استان قم، از دانشگاههای استان (مفید و آزاد قم) دعوت کردیم، اما نیامدند، در صورتی که بچههای دانشگاههای شریف و امام صادقعآمدند.
سال گذشته برای اولین بار، رویکرد محتوایی در نشریه، به صورت سلسله مباحث بود، یعنی 6 تا موضوع داشتیم و هر موضوعی 6،5 هفته به صورت متوالی مورد بحث قرار میگرفت. موضوعات هم در مورد مسائل کلان کشوری بود و یکی از ضعفهای نشریۀ ما کم کار کردن روی فضای داخل دانشگاه بود. یعنی تیمی که برای کار روی فضای دانشگاه بسته بودیم، خیلی ضعیف کار میکرد و این به ضرر نشریه تمام میشد.
در انتخاب موضوعات، سازوکار مشخصی وجود ندارد، بیشتر سردبیر تصمیم میگیرد. از طرفی چون سلسلهوار مباحث ارائه میشد، نیاز به انسجام محتوا میداشتیم، برای همین هر موضوع را با یک نفر میبستیم و تمام مقالات موضوع را مینوشتند. موضوعات هم در همان سطح کلان بود، مانندمحور شرارت در منطقه،ریشههای اختلاف مسئولین در جمهوری اسلامی: نوع نگاهها. یک موضوع قرآنی داشتیم با موضوعروح و نفس از نگاه قرآن.موضوع فرهنگی دیگری که داشتیم،آسیبشناسی فرهنگیبود.
نشریه، هفتهنامه یا دوهفتهنامه منتشر میشد.
برای نشریه صفحهبند هم داشتیم که نظارت بر کار صفحهبندی، را سردبیر انجام میداد. کارهای نشریه را سردبیر پیگیری میکند، برای همین خیلی از سردبیر وقت میگرفت.
نشریۀ ما یک برگۀB3است که از وسط تا میخورد و چهار برگB4دیده میشد. صفحۀ اول را به مسائل روز و اخبار "دیگه چه خبر؟" اختصاص داده بودیم. صفحه دوم، سیاسی بود، صفحۀ سوم، فرهنگی بود و صفحۀ چهارم، دانشگاه بود.
*نقاط ضعف:
یکی از مشکلات دو سال قبل، کمبودن تعداد نویسندگان نشریه بود، ما نهایتاً 6 نفر در تحریریه داشتیم، اما سال قبل فضا بهتر شد و تیم تحریریه به حدود 25 نفر رسید و با تیم اجرائی، بچههای دخیل در نشریه حدود 30 نفر میشدند. برای کارهای پخش، 6نفر داشتیم، که کارشان چاپ و توزیع بود. در دانشگاه و خوابگاه و ... .

"انتشار نشریه سیاست اسلامی دانشگاه قم"
اشتراک گذاری در:
کپی لینک | ارسال ایمیل |
گوگل پلاس | شبکه افسران |
فیسبوک | توییتر |
تلگرام |