کرسی آزاداندیشی دانشگاه یاسوج




















































































































































* مقدمه از لزوم انجام فعالیت:
در قالب کرسیها هم، ابتدا کرسی درون مجموعه را برای تربیت نیرو هدفگذاری کردیم. مثلاً در کرسیها یکی از مشکلات ما این بود که در مدیریت فضای کرسی، خواهران هیچوقت پررنگ حاضر نمیشدند، خود این یک پتانسیلی بود که استفاده نمیشد. قصد ما هم هوچیگری نبود، اما خب در کرسیها مدیریت فضا هم مطرح است. بعضاً اینطور بود که برادران هم در این موضوع، ایفای نقش نمیکردند. این یک قسمتی از موضوع کرسی بود که اگر به آن پرداخته نمیشد، خب فضای کرسیها را از دست میدادیم. مشکل دیگر هم نداشتن نیروی توانمند برای حضور و صحبت در کرسیها بود.
*جزئیات فعالیت:
در روند کرسی دورن مجموعه، ابتدا دو حلقه مطالعاتی [هم سمت خواهران و هم سمت برادران] شکل میگرفت، این حلقه که حدوداً 5 نفر بودند، ملزم به خواندن 5کتاب و خلاصه کردن آنها بودند. اینطور بود که هر نفر یک کتاب را مسلط میشد و آن را خلاصه میکرد، اما باید دیگر کتب را هم میخواندند. برای بچههای موافق، تمام منابع مورد نیاز را در اختیارشان میگذاشتیم و برای بچههای مخالف، منابع مخالف مانند سایتهای مخالف را در اختیارشان میگذاشتیم. یا بچهها را میفرستادیم سراغ افراد مخالف در دانشگاه تا از این ایشان دلایل مخالفتشان را بپرسند و اینطور بچهها به آمادگی کرسی میرسیدند.
مثلاً موضوع راحصر، آری یا نه؟را میگذاشتیم، افراد منابع اطلاعاتی خود را تکمیل میکردند و در یک جلسه بچههای هر کدام از گروههاا اطلاعات خود را ارائه میدهند. آن هم در شرایطی که موافقین از کارهای مخالفین خبر ندارند و مخالفین از کارهای مخالفین خبر ندارند. دلیل این کار هم این بود که افراد نتایج کارهای خودشان را میدیدند و در آن جمع، بر اساس بهترین ارائه، فرد برای حضور در کرسی درون مجموعه انتخاب میشود. اینطور هم بین بچهها اختلافی ایجاد نمیشد و هم بهترین فرد انتخاب میشد. در این جلسه برای انتخاب، هم خواهران و هم برادران حضور داشتند و از بین تمام افراد برای کرسی درون مجموعه، سخنگو انتخاب میشد. [دلیلش هم این بود که افراد در جلسهی با حضور خواهران و برادران، باید سخنرانی کنند و باید آمادگی را کسب میکردند].
این کار را برای هر کرسیای انجام نمیدادیم، چون وقتی برای کرسیها نیرو آماده میشود، دیگر نیاز به همۀ این فرآیند نیست. برای دیگر کرسیها یا مناظرات، چون بچهها در مدیریت فضای حاکم دیگر تجربه داشتند، این قسمت کرسی درون مجموعه را برگزار نمیکردیم. اما خب قسمت مطالعات و حلقههایش همیشه برگزار میشود و نیاز است که به موضوع مسلط باشند. همینکه کرسیهای داخل دانشگاه به خوبی توسط بچههای بسیج برگزار میشد، خودش قسمتی از پروسۀ آموزش نیرو را تکمیل میکرد و این کار خودش استقبال بچهها را برای شرکت در مناظره (کرسی) را بیشتر میکند و الآن نیرو برای برگزاری کرسیها را آماده کرده است.

"کرسی آزاداندیشی دانشگاه یاسوج"
اشتراک گذاری در:
کپی لینک | ارسال ایمیل |
گوگل پلاس | شبکه افسران |
فیسبوک | توییتر |
تلگرام |