پرونده های ویژه
-
دیپلماسی اقتصادی و تحریم؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد دیپلماسی اقتصادی و تحریم
-
حرم و مدافعان حریم انقلاب؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد مدافعان حرم
-
دانشگاه و اقدام و عمل؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد شعار سال اقدام و عمل
-
شعر؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد شعر و ادبیات
-
اردوی تشکیلاتی؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در اردوی تشکیلاتی
-
نوسازی معنوی؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد نوسازی معنوی
-
اعتکاف دانشجویی؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در اعتکاف دانشجویی
-
انتخابات؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد انتخابات
-
پیام 8 مادهای؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد پیام 8 ماده ای مقام معظم رهبری
-
دهه فجر؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در دهه فجر
-
هفته هنر انقلاب؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در هفته هنر انقلاب
-
کالای ایرانی؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد کالای ایرانی
-
محرم؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در ماه محرم
-
خوابگاه؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در خوابگاه های دانشجویی
-
قافله جاماندگان؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد جاماندگان اربعین
-
تربیت بدنی؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد تربیت بدنی
-
استکبارستیزی؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در روز استکبارستیزی
-
ثقلین؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد قرآن
-
لشکرمخلص؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در هفته بسیج
-
موذن جامعه؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در روز دانشجو
-
هفته پژوهش؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در هفته پژوهش
-
بصیرت؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در روز بصیرت 9 دی
-
بیانیه گام دوم انقلاب؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد بیانیه گام دوم
-
درختکاری؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در روز درختکاری
-
روز مهندس؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در روز مهندس
-
سفر به آسمان؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در اردوی راهیان نور
-
نوروز؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در عید نوروز
-
کمتر از 25 سال!؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد نابودی اسرائیل
-
شهر خدا؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در ماه رمضان
-
فصل برداشت؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در امتحانات دانشگاه
-
وحدت؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در هفته وحدت
-
چراغ مطالعه؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در مورد کتاب و کتابخوانی
شهر خدا؛ فعالیت تشکیلاتی و نقش آفرینی در ماه رمضان

هدف از سفره ساده دورهم بودن دانشجویان می باشد.
مانند نان و پنیر ساده - هدف هم اکرام این جایگاه و دورهم بودن دانشجویان برای روزه داری است.حتی برای ترغیب بیشتر دانشجویان می توانید برگزاری هر روز مراسم(نماز،تدارکات و...) را بر عهده یک طبقه از افراد خوابگاه قرار دهید.

ماه رمضان فرصت مناسبی برای توجه و محاسبه روزانه اعمال انسان و خودسازی می باشد.شما می توانید دفترچه محاسبه اعمال و ترک گناه آماده کنید و آن را روی یک میز ورودی خوابگاه و نمازخانه قرار دهید.
البته با عناوینی جذاب همچون «تولدت مبارک»
توحه داشته باشید که تاکیدی بر تهیه یک دفترچه حجیم و خشک و بدون جذابیت نیست میتوان سری پوستر و یا عکس نوشتخ ای با عنوان ذکر شده تهیه کنید و نکاتی در زمینه محاسبه اعمال و ...بیان کنید.
(میتوانید از کتاب «سلام خدای خوبم» که بیان عاشقانه های احادیث قدسی است هم استفاده کنید)
سوق دادن مخاطبین ما به قرائت و تدبر در قرآن کریم در ماه مبارک رمضان از سفارشات ویژه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می باشد. بازدید از نمایشگاه قرآن کریم و یا برگزاری کارگاه نجوم از منظر قرآن و یا برگزاری مسابقات قرآنی مثل طرح سوال روزانه از هر جزء قرآن کریم نیز طرح های خوبی با هدف مورد نظر می باشد.
رمضان ماه آمرزش و مغفرت الهی است. انسان گناهکار که عمری را در معصیت گذرانده است زمانی که ماه رمضان فرا رسد میکوشد آثار گناه خود را محو کند. در این حالت است که از خود سؤال میکند آیا میتوانم در صف نیکوکاران و خداپرستان قرار گیرم؟ آیا راهی برای توبه و بازگشت وجود دارد؟ بدیهی است انسان نادم و پشیمان از گناه در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان به استغفار روی میآورد تا زمینه عنایتهای الهی، دیگر بار برای او میسر گردد. در این حال و هوا، توجه او به رحمت خدا بیشتر و دوچندان میگردد، چرا که مولایش در بشارت قرآنی به سؤالات او و درخواست او جواب میدهد که:
«قُلْ یا عِبادیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیم
بگو ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است».
دقت در تعبیرات این آیه نشان میدهد که از امیدبخشترین آیات قرآن مجید نسبت به همه گناهکاران میباشد. شمولیت و گستردگی آن به حدی است که طبق روایتی امیرمؤمنان علی (ع) میفرماید:
«ما فِی القُرْآنِ آیَةٌ أَوْسَعُ مِنْ یا عِبادیَ الَّذیْنَ أَسْرَفُوا...»
«در تمام قرآن آیهای وسیعتر از این آیه نمیباشد».
روزه تنها ترک خوراک و آب نیست، بلکه روزه شرعی و حقیقی و قانونمند اسلامی همان روزهای است که به اضافه ترک آب و غذا، یک انقلاب درونی که سازندگی دارد در شخص روزهدار ایجاد گردد و خود را از هر نوع آلودگی و گناه دور سازد و به عبارت دیگر روزهای همراه با ترک غذا و آب از تمام گناهان، نافرمانیها، آزارها و... دست بشوید و تمام اعضای او روزهدار باشد، چنین روزهای مقبول درگاه حقتعالی قرار میگیرد، و ثواب بینهایت برای روزهدار محقق میگردد.
حال تشکل های دانشجویی چه نقشی میتوانند در دانشگاه،خوابگاه و یا حتی سطح شهر ایفا کنند.
با هم ایده های عملیاتی و بسته های پشتیبان برای هر چه بهتر برگزار شدن این مهمانی را میخوانیم.
سعی شود در ماه مبارک به سمت فعالیت های مسجد محور حرکت کنیم و می شود به هر بهانه ای دانشجویان را در مسجد و یا نمارخانه دانشگاه دور هم جمع نمود. یکی از این بهانه ها غبار روبی مسجد می باشد که می شود با اطلاع رسانی همگانی از مشارکت افراد داوطلب نیز استفاده کرد.
همچنین اگر در دانشگاه خوابگاه دارید می توانید هر شب سفره افطار را در مسجد و یا نمازخانه پهن کنید و همه دانشجویان دور یک سفره جمع شوند.
پیشنهاد می شود مراسم شب های قدر را در خوابگاه، مسجد و یا نمازخانه دانشگاه با مشارکت دانشجویان برگزار نمایید. اگر در دانشگاه خوابگاه ندارید می توانید با هماهنگی مسئولین دانشگاه این مراسم را هر چه پر شورتر برگزار نمایید.
برخی از بسته های مورد نیاز در لینک های زیر خدمتتان معرفی می گردد:
مجموعه کامل تولیدات ماه رمضانی سایت امام خامنه ای شامل:
احکام روزه
طرح افطاری ساده
پوسترهای سبک زندگی
گزیده نکات ایشان در باب خودسازی در ماه مبارک،شب قدر،عید فطر،روز قدس و ...
مجموعه درس گفتار نهج البلاغه،قرآن کریم و ...
توصیه های کاربردی در مورد نماز
مجموعه پوستر سبک زندگی قرآنی
فایل آماده دعاهای هر روز ماه رمضان
مجموعه چهل حدیث امام رضا
احکام روزه
مجموعه پوسترهای بسیار زیبای آیه گرافی به سه زبان
تحدیر قرآن
این سری پوستر قرآن در زندگیه
برای استفاده از فضیلت تلاوت قرآن در ماه رمضان ،میتوانید یک ساعت قبل از اذان مغرب و عشا جلسه ختم قرآن در مسجد دانشگاه برگزار کنید.حتی با تهیه بودجه از دانشگاه یا دانشجویان میتوانید در آخرین جلسه ختم قرآن قرعه کشی عتبات(مانند پیاده روی اربعین و...)را انجام دهید.

میتوانید تعداد صفحات قرآن را در کاغذهایی کوچک(بصورت فیش) نوشته و به بین خوابگاه های دانشگاهتان تقسیم نمائید،سپس کاغذهای نوشته شده را در یک جعبه جلوی درب ورودی خوابگاه قرار دهید.
دانشجویان به دلخواه تعدادی فیش برداشته و آن صفحات را تلاوت مینمایند.
با توجه به تاثیرگذاری فضاهای معنوی، می توانید برای تاثیر پذیری بیشتر دانشجویان، در مکان های مختلف خوابگاه فضاسازی مناسبی انجام دهید.مثال:
نمایشگاه کوچک در خوابگاه از تصاویر مرتبط به این ماه _ زیباسازی راه روها و سالن خوابگاه
میتوانید کلیپ و سخنرانی های تاثیرگزار در مورد ماه رمضان از افراد سر شناس را در لینک های زیر مشاهده نمائید.
بیان معنوی1
بیان معنوی2
پایگاه حجت الاسلام قاسمیان
هیئت رزمندگان اسلام



سنت افطاری ساده در سالهای اخیر حسابی پا گرفته است و این کار پسندیده مورد تقدیر مقاممعظم رهبری هم قرار گرفته است.
مسلما موقع افطار، خیلیها به دلایل مختلف در خیابان هستند و نمیتوانند سر سفره افطار حاضر شوند. بهترین کار رساندن یک افطاری ساده بهدست همین روزهداران است.از همین روزها میتوانید به فکر برپایی یک ایستگاه صلواتی روبروی درب دانشگاه باشید. این ایستگاه صلواتی میتواند در گذر اصلی محله که محل رفتوآمد است باشد. این افطاری ساده، هم میتواند برای رهگذران باشد و هم نیازمندان محله اطراف دانشگاه.
افطاری ها و ایستگاه ها را خالی از محتوای فرهنگی،مذهبی و مسائل روز نگذارید.
اجرای طرح #نذر_مهربانی ، طرح های قرآنی ،طرح روزه اولی ها و ...را نیز میتوانید مدنظر داشته باشید.
نمونه این نوع کار طرح #هم_سفره است که توسط دانشگاه تهران اجرا می شود و در آن هم سفره می شوند با نیازمندان در یکی از مناطق محروم حاشیه شهر تهران
با توجه به تاکید بر افطاری های ساده در ماه مبارک و نزدیکی زمان صرف افطار و شام، می توانید وعده شام را حذف کرده و هزینه آن را جمع آوری کنید و به دست مردم محروم و آسیب دیده و یا حتی سیل زده ها رساند. حذف وعده شام در ماه مبارک نیز توسط پزشکان نیز توصیه شده است.
برخی مشاغل طوری هستند که افراد در زمان افطار امکان حضور در سفره افطار در کنار خانواده را ندارند. یک پیشنهاد مناسب این است که پویشی راه اندازی شود و اعضا افطاری ساده تهیه و این افراد درحال خدمت را مهمان کنند و افطار را در کنار این عزیزان باشند. می توانید جهت تشویق دانشجویان، مسابقه عکس سلفی برگزار کنید و به بهترین عکس هدیه بدهید.
یکی از سنتهای خوب روزهای قبل از شروع ماه مبارک رمضان، سنت غبارروبی از مساجد و اماکن مذهبی است. چه کارهایی انجام میشود؟ مثلا دیگ و دیگچهها برای پذیرایی از مهمانان خدا از انبارهای مسجد و هیئت بیرون میآیند. کتابهای دعا و مهرها و سجادهها نو نوار میشوند، دیوارها دستمال کشیده میشوند، فرشها اگر نیاز داشته باشند شستوشو خواهند شد و خلاصه همهچیز برای یک ماه ضیافت مهیا میشود.
با توجه به هوای نسبتا گرم در ایام ماه مبارک، تأسیسات برودتی کلاس ها و خوابگاه ها را بررسی کنید و یا از متخصصین این کار در دانشگاه درخواست کنید که نظارت کنند و در صورت نیاز به تعمیر حتما در اسرع وقت مطالبه نمایید.
می توانید برای دانشجویان ورودی 96 که قرار است برای اولین بار در فضای دانشجویی روزه داری را تجربه کنند جشن مهمانی خدا برگزار کنید.این کار با هدف ایجاد انگیزه و شکستن فضای سنگین روزه داری در دانشگاه انجام می شود.
(خیلی به سنگین بودن این جشن در ایام امتحانات فکر نکنید و مسئله بزرگی برای خود ندانید.میتوانید تجربیات روزه داری در دانشگاه را در قالب عکس طنز بیان کنید و در فضاسازی های خود به این مخاطب توجه ویژه داشته باشید و هشتگ دار کنید.)
خوب است که فضای دانشگاه را ماه رمضانی کنیم و با نصب پوستر، استتار آب خوری ها و فضاسازی مسجد و یا نماز خانه دانشگاه یادآور این ماه مبارک باشیم. یکی مواردی که همه ساله در ماه مبارک رمضان حاشیه ساز خواهد شد و فضای نامناسبی علیه این ماه پر برکت ایجاد می نماید، بحث روزه خواری می باشد که برخی افراد به دلایل مختلف از جمله بیماری و توصیه پزشک قادر به گرفتن روزه نخواهند بود. خوب است که با پیگیری از مسئولین دانشگاه و آگاهی دادن، فضایی برای این دانشجویان تعبیه شود تا راحت تر بتوانند این ماه را پشت سر بگذارند و از قضاوت شدن این افراد توسط دیگران جلوگیری شود.